Головна Новини Світ ЄС Європарламент готується розглянути одразу два українські питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент готується розглянути одразу два українські питання

Під час пленарної сесії Європейського парламенту в Страсбурзі депутати обговорюватимуть гуманітарну ситуацію в Україні та 90-ті роковини Голодомору

8 грудня 2022, 21:44
Поділіться публікацією:

Європейський парламент наступного тижня планує розглянути заяву про визнання Голодомору в Україні геноцидом. Про це йдеться у порядку денному пленарного засідання Європейського парламенту, яке відбудеться з 12 по 15 грудня в Страсбурзі, пишуть "Коментарі".

Європарламент готується розглянути одразу два українські питання

Європарламент розгляне заяву про визнання Голодомору в Україні геноцидом

 

"Заява комісії – 90 років після Голодомору: визнання масового вбивства через голод геноцидом", – зазначено в анонсі. Розгляд запланований на 15 грудня. "Голодомор був нав'язаним Радянським Союзом голодом, який вбив мільйони українців у 1932-1933 роках", – вказується в повідомленні.

 

Також цього дня євродепутати згідно з графіком засідання Європарламенту відбудуться дебати про гуманітарну ситуацію в Україні у зв'язку з атаками Росії на об'єкти критичної інфраструктури.

 

"Оскільки цілями російських ударів є такі об'єкти, як школи, лікарні та електростанції, Україна постає перед потенційно катастрофічною гуманітарною ситуацією напередодні зими, оскільки люди ризикують залишитися без даху над головою, води та електроенергії, а також зазнати смертей та руйнувань", – зазначається в повідомленні Європарламенту.

 

24 листопада Верхня палата парламенту Ірландії, а також парламент Молдови визнали Голодомор геноцидом українського народу, а парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства і українського народу. 30 листопада німецький Бундестаг також проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. Раніше президент Володимир Зеленський обговорив з прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком питання визнання Британією Голодомору геноцидом українського народу.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про методи часів СРСР, які почали застосовуватись у Росії. Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Вірменії, який розкритикував Путіна та Лукашенка, адже політичні лідери обох країн не дотримують своїх у мов в ОДКБ та не захищають його країну від атак з боку Азербайджану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини