Головна Новини Світ ЄС Європейські лідери замислилися про майбутнє Угорщини у складі ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські лідери замислилися про майбутнє Угорщини у складі ЄС

Фінляндський міністр закордонних справ Еліна Валтонен висловила сумніви щодо того, чи підходить Угорщина для членства в Євросоюзі.

23 липня 2024, 13:39
Поділіться публікацією:

Питання про членство Угорщини в Європейському Союзі знову опинилося в центрі уваги після заяв міністра закордонних справ Фінляндії Еліни Валтонен. На її думку, Угорщина не має видавати свої індивідуальні дипломатичні акції за загальноєвропейську позицію, особливо після візитів віце-прем'єра Віктора Орбана до Росії та Китаю.

Європейські лідери замислилися про майбутнє Угорщини у складі ЄС

Європейські лідери замислилися про майбутнє Угорщини у складі ЄС

В інтерв'ю для газети Iisalmen Sanomat, Еліна Валтонен наголосила, що кожна країна в Євросоюзі має право вести свою зовнішню політику. Однак коли політика країни настільки відрізняється від загальноєвропейських ідей і цінностей, постають питання про її місце в союзі.

"Звичайно, це справа кожної окремої країни. Але в якийсь момент варто запитати, чи Європейський Союз є правильною групою, якщо ідеї настільки фундаментально відрізняються від наших спільних цінностей", — обурилася керівниця фінського міністерства.

Валтонен зазначила, що вона не має наміру ініціювати процес виходу Угорщини з ЄС, але наголосила, що європейській спільноті потрібно серйозно обговорити, наскільки Угорщина ділиться загальними для блоку цінностями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 22 липня міністри закордонних справ ЄС зібралися на зустрічі у Брюсселі для досягнення угоди про розблокування коштів фонду миру Європейського Союзу для фінансування постачання зброї до України. Проте Угорщина заблокувала процес надання військової допомоги Україні.

Крім того, “Коментарії” повідомляли, що в Угорщині провели опитування та визначили, яка країна становить для них найбільшу небезпеку. Нею виявилася Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини