Головна Новини Світ ЄС Хорватія увійде до шенгенської зони з 1 січня 2023 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Хорватія увійде до шенгенської зони з 1 січня 2023 року

Вступ означає відмову від прикордонного та митного контролю на кордоні Хорватії з іншими країнами ЄС, а також спільна валюта

8 грудня 2022, 18:22
Поділіться публікацією:

Країни Євросоюзу схвалили вступ Хорватії з наступного року до шенгенської зони. Щодо Румунії та Болгарії таке рішення поки не ухвалено через негативну позицію Австрії та Нідерландів. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Хорватія увійде до шенгенської зони з 1 січня 2023 року

Хорватія входить у Шенгенську зону

 

Хорватія з 1 січня 2023 року приєднається також до зони євро. Про згоду на вступ Хорватії повідомили представники цієї країни в ЄС у Твітері. Повідомлення підтвердила член Єврокомісії Ільва Йогансон. За її словами, щодо Румунії та Болгарії позитивного рішення не ухвалено, хоча на користь їх вступу виступили 25 (а у випадку Румунії 26) країн-членів ЄС із 27.

 

Австрія та Нідерланди, однак, не зняли свої заперечення, що означає, що з Нового року ці дві країни не зможуть стати повноправними учасниками шенгенської зони. Раніше Єврокомісія та Європарламент підтримали приєднання до шенгенської зони всіх трьох країн.

 

На засіданні Coreper (Комітет постійних представників) "жоден голос не було віддано проти Хорватії, що вказує на те, що міністри внутрішніх справ офіційно схвалять рішення", коли зберуться на засідання в четвер, пише хорватське видання Jutarnji List з посиланням на дипломатичні джерела.


Як писали раніше "Коментарі", Глава уряду Угорщини Віктор Орбан продовжує озвучувати проросійські тези. Зокрема він спрогнозував розвал Євросоюзу до 2030 року. Також він зробив скандальну заяву про долю Франції як лідера ЄС. На думку Орбана, переважно населення Франції стануть "мігранти-мусульмани".


Читайте також на порталі "Коментарі" — Єврокомісія намагається покарати Угорщину за корупцію та заблокувати всю фінансову допомогу.





 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини