Головна Новини Світ ЄС Коли Україна отримає перші 1,5 мільярда євро від доходів із росактивів: відповідь Єврокомісії
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна отримає перші 1,5 мільярда євро від доходів із росактивів: відповідь Єврокомісії

10% доходів із росактивів піде на реконструкцію та відновлення, великий відсоток – на оборону

11 червня 2024, 13:55
Поділіться публікацією:

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів буде переведено Україні вже в липні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це вона сказала у вівторок у Берліні на конференції з питань відновлення України, пише "Інтерфакс-Україна".

Коли Україна отримає перші 1,5 мільярда євро від доходів із росактивів: відповідь Єврокомісії

Заморожені російські активи Фото: з відкритих джерел

"Майже 1,5 млрд євро непередбачених доходів будуть доступні вже в липні – 10% піде на реконструкцію та відновлення, великий відсоток – на оборону", – сказала фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії також повідомила, що на цьому тижні на саміті Великої сімки "ми обговорюватимемо, як Україна ще швидше зможе отримати більше користі від заморожених російських активів".

При цьому фон дер Ляєн констатувала, що ЄС уможливив використання непередбачуваних доходів від заморожених російських активів "відповідно до міжнародного законодавства".

Зазначимо, що раніше інформагенству "Bloomberg" стало відомо, що країни "Великої сімки" (G7) збираються остаточно узгодити передачу Україні доходів від заморожених російських активів. Самі активи залишаться нерухомими. Захід так і не наважився їх передати Києву. Відповідне комюніке у суботу мають підписати міністри фінансів цього міждержавного клубу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Захід "обережжує" у питанні конфіскації російських активів, оскільки розуміє "наслідки" такого кроку. При цьому Пєсков звернув увагу на те, що йдеться все ж таки про доходи від активів, а не про передачу самих активів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини