Головна Новини Світ ЄС Коли Україна приєднається до ЄС: у Польщі озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна приєднається до ЄС: у Польщі озвучили прогноз

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна має бути в ЄС наприкінці десятиліття

23 грудня 2023, 09:15 comments6350
Поділіться публікацією:

Польща сподівається побачити Україну членом Європейського Союзу наприкінці десятиліття – та в межах її міжнародно визнаних кордонів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку озвучив новий глава польського МЗС Радослав Сікорський, перебуваючи з візитом у Києві, повідомляє RMF 24.

Коли Україна приєднається до ЄС: у Польщі озвучили прогноз

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Польський міністр зазначив, Варшава вважає, що "Україна має виграти цю війну, а Путін має її програти".

"Наприкінці десятиліття ми хочемо, щоб Україна у своїх міжнародно визнаних кордонах була членом Європейського Союзу та важливим партнером Польщі, вже як член тієї ж європейської родини", – зазначив польський дипломат.

Він додав, що Польща є справжнім другом України і "зараз, коли на фронті патова ситуація, ця ситуація є випробуванням цієї дружби".

"Ми також усвідомлюємо, що, якщо Україна переможе, це зміцнить моральний дух не лише самої України, а й усього вільного світу, тому Україна має перемогти", – наголосив Радослав Сікорський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можна вважати підсумки саміту ЄС перемогою України: чому чекати на швидкі результати не варто. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна та Польща за результатами переговорів у Києві здійснили прорив у питанні вирішення проблеми блокади українського кордону польськими перевізниками. Про це після зустрічі в українській столиці заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Павло Ганчарж. За словами польського чиновника, Київ та Варшава узгоджують "останні деталі" і готові до компромісів щодо розблокування кордону. Чиновник сподівається, що "до Різдва вдасться вирішити цю проблему".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини