Головна Новини Світ ЄС Країни ЄС домовились про встановлення максимальної ціни на російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни ЄС домовились про встановлення максимальної ціни на російську нафту

ЄС погодився на обмеження ціни на продаж російської нафти.

2 грудня 2022, 19:49
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З середини літа Європейський Союз хотів розробити обмеження ціни на російську нафту. Останні тижні пройшли у великих суперечках і тепер рішення про максимальну ціну прийнято – 60 доларів за барель. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання The New York Times.

Країни ЄС домовились про встановлення максимальної ціни на російську нафту

ЄС встановив максимальну ціну на нафту з Росії. Фото: з відкритих джерел

2 грудня дипломати ЄС погодили встановити максимальну ціну на російську нафту. За інформацією Анджей Садоса вона становить 60 доларів за барель. Про це повідомили ключові особи в переговорах, які вирішили залишитись не названими, оскільки вони не повинні спілкуватись зі ЗМІ, поки не буде офіційного оголошення про результати переговорів.

Дипломати та учасники переговорів повідомили, що офіційне оголошення має бути озвучене до 4 грудня. Переговори про встановлення максимальної ціни на російську нафту були доволі тривалими та суперечливими. Польща та країни Балтії вимагали обмежити ціну російських енергоресурсів на рівні близько 30 доларів, тоді як Греція виступала за верхню планку у 70 доларів за барель.

З 5 грудня в Європейському Союзі буде працювати заборона на купівлю російської нафти, а верхня планка діятиме для країн за межами ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін підготував план, за яким він планує обійти обмеження на верхню максимальну ціну на російську нафту. Президент Росії видасть спеціальний указ.

Також "Коментарі" писали про уряд США, який вирішив скасувати санкції, щоб дозволити добувати більше енергоресурсів, включно з газом і нафтою в Венесуелі. Таке рішення було прийнято на фоні небезпек з боку Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини