Головна Новини Світ ЄС Макрон пропонує "план порятунку Європи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон пропонує "план порятунку Європи"

Президент Франції хоче зробити перестановки у НАТО та ЄС, які допоможуть уникнути в Європі політичної кризи у наступному році.

11 грудня 2023, 12:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон пропонує кандидатуру колишнього прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі на посаду президента Європейської комісії після виборів до Європарламенту наступного року. За ідеєю Макрона фон дер Ляєн має очолити НАТО.

Макрон пропонує "план порятунку Європи"

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Італійське видання La Repubblica з посиланням на дипломатичні джерела у Парижі та Брюсселі розкриває план Макрона щодо змін у Європі. Лідер Франції вже представив кандидатуру Драгі канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, а тепер має відбутись погодження з позицією італійського уряду на чолі з Джорджією Мелоні.

La Repubblica нагадує, що Еммануель Макрон близько п’яти років тому просував кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на посаду президента Європейської комісії. Завдяки такому кроку довгі обговорення щодо президента Єврокомісії були вирішенні і фон дер Ляєн погодили. Тепер у Європі не можуть знайти нову кандидатуру, яка б підійшла усім країнам ЄС, тому президент Франції знову хоче зіграти подібну роль і пропонує довірити управління Єврокомісією Маріо Драгі. Таким чином президент Франції пропонує "план порятунку Європи" для уникнення політичної кризи.

За ідеєю Макрона 76-річний Драгі має авторитет та може стати компромісним рішенням, адже він був колишнім президентом Банку Італії, президентом ЄЦБ у 2011-2019 роках та головою італійського уряду у 2021-2022 роках в розпал пандемії COVID-19.

Як пише італійське видання Макрон очікує, що фон дер Ляєн очолить НАТО. Навіть попри те, що теперішній лідер у боротьбі за посаду нового генсека НАТО вважається Марк Рютте.

Нагадаємо, що Європейський парламент має проголосувати за нового президента Єврокомісії влітку 2024 року, а повноваження чинного генсека НАТО закінчуються восени того ж року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Латвії назвали, хто має бути наступним генсеком НАТО.

Також "Коментарі" писали, що новим генсеком НАТО може бути жінка, яка підтвердила своє бажання змагатись за посаду очільника НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини