Головна Новини Світ ЄС Макрон пропонує ядерні боєголовки ЄС для стримування Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон пропонує ядерні боєголовки ЄС для стримування Росії

Еммануель Макрон запропонував країнам ЄС французьку ядерну зброю.

29 квітня 2024, 08:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон останніми тижнями займає все жорсткішу позицію щодо Росії. В нещодавньому інтерв’ю Ebra Макрон заявив, що готовий почати діалог щодо використання французьких ядерних боєголовок, як частину "надійної європейської оборони" від загроз з боку Росії.

Макрон пропонує ядерні боєголовки ЄС для стримування Росії

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Еммануель Макрон заявив про необхідність почати розмови про ядерну зброю, як елемент стримування російської агресії. За його словами Франція збереже свою специфіку, але готова зробити більше для захисту європейської землі.

"Я виступаю за те, щоб відкрити ці дебати, які мають включати протиракетну оборону, стрільбу із зброї дальньої дії, ядерну зброю для тих, у кого вона є або хто має американську ядерну зброю на своїй території", — сказав Макрон.

Франція має близько 300 ядерних боєголовок та є єдиною країною ЄС, яка їх виготовляє. Також у кількох країнах ЄС розміщена американська ядерна зброя.

Макрон вперше заговорив про "стратегічний діалог" щодо ядерної зброї в ЄС у 2020 році, а згодом повторив свої ідеї у 2022 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда заявив про готовність розмістити на території країни американську ядерну зброю. На такі заяви з погрозами відреагували у Кремлі.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який пригрозив Заходу ядерною війною з катастрофічними наслідками. Російський міністр звинуватив Захід у загострені ситуації та можливості прямого військового конфлікту між ядреними державами. Лавров назвав головними ініціаторами таких дій США, Велику Британію та Францію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини