Головна Новини Світ ЄС Майже половина жителів країни ЄС проти того, щоб блок надавав Україні допомогу: про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже половина жителів країни ЄС проти того, щоб блок надавав Україні допомогу: про кого йдеться

Угорщина продовжує підривати єдність ЄС щодо підтримки України

31 травня 2024, 08:22
Поділіться публікацією:

Недавнє опитування показало, що 46% угорців вважають, що Європейський Союз не повинен жодним чином підтримувати Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить опитування компанії Závecz Research на замовлення порталу 24.hu.

Майже половина жителів країни ЄС проти того, щоб блок надавав Україні допомогу: про кого йдеться

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування, 46% угорців вважають, що Європейський Союз не має жодним чином підтримувати Україну. У той же час третина опитаних (32%) є більш зговірливими та підтримали б допомогу ЄС через фінансові, економічні та гуманітарні кошти, а 16% – також надіслали б Україні зброю та військову техніку.

Проти допомоги Україні з боку ЄС в Угорщині частіше висловлюються жінки, ніж чоловіки (54% проти 38%), люди молодого та середнього віку (47% та 51% відповідно) та люди без середньої освіти (54%).

Напередодні стало відомо, що Угорщина на зустрічі послів ЄС заблокувала схвалення проекту переговорної рамки щодо вступу України до Євросоюзу через питання прав нацменшин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина продовжує "грати у свою гру" всередині Європейського Союзу, продовжуючи будувати партнерські відносини як з Мінськом, так і з Москвою. Так уряд Угорщини підписав угоду з Білоруссю про допомогу у будівництві другої угорської атомної електростанції. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє Reuters.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Петер Сійярто закликав російських туристів відвідати Угорщину, яка їх "радісно вітатиме". Угорський міністр підкреслив, що офіційний Будапешт продовжує видавати шенгенські візи жителям країни-агресора. Саме тому, за його словами, росіяни можуть одержати таку візу без проблем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24.hu/

Новини