Головна Новини Світ ЄС Ми готові домовлятися: Орбан чекає на приїзд української делегації до Будапешта.
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми готові домовлятися: Орбан чекає на приїзд української делегації до Будапешта.

Віктор Орбан заявив, що чекає на українську делегацію, щоб поговорити про заблоковані 500 млн допомоги від ЄС

26 жовтня 2023, 16:25
Поділіться публікацією:

Скандальний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що розраховує на візит української делегації до Будапешту на переговори про зняття вето щодо військової допомоги ЄС на 500 млн євро. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Віктор Орбан зробив перед зустріччю лідерів Євросоюзу в Брюсселі.

Ми готові домовлятися: Орбан чекає на приїзд української делегації до Будапешта.

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Журналісти запитали Орбану – чого чекати далі щодо 500 млн допомоги для України з European Peace Facility, виділення яких не можуть схвалити через угорське вето.

"Ми чекаємо на приїзд української делегації до Будапешта для переговорів про це. Ми відкриті і готові домовлятися", — відповів прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стає все більш ізольованим усередині ЄС. Але угорський прем'єр все ще сподівається закріпити за собою статус головного переговорника між Сходом та Заходом. Про це пише "The Guardian".

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відреагував на порівняння прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана членства його країни в ЄС із радянською окупацією. За словами Борреля, ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС. Тим часом угорська влада не тільки всіляко блокує допомогу ЄС для України та розширення санкцій проти РФ, а й, схоже, вирішила поставити перепону на шляху Швеції до НАТО. Про що свідчить така позиція офіційного Будапешта? Чи є управа на проросійську владу Угорщини, яка не приховує своїх симпатій до Путіна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини