Головна Новини Світ ЄС Ми на краю прірви: Боррель назвав небезпеку для всього світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми на краю прірви: Боррель назвав небезпеку для всього світу

Жозеп Боррель вважає ситуацію на Близькому Сході небезпечною для всього світу

15 квітня 2024, 15:05 comments4798
Поділіться публікацією:

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель закликав до деескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном після удару Тегерана по Єврейській державі. Як повідомляє портал "Коментарі", свою позицію Боррель висловив в інтерв'ю іспанській радіостанції "Onda Cero".

Ми на краю прірви: Боррель назвав небезпеку для всього світу

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Топ-дипломат Євросоюзу зазначив, що чекає на відповідь від Ізраїлю, але сподівається, що він не призведе до подальшої ескалації.

"Ми стоїмо на краю прірви і маємо відійти від неї. Ми повинні натиснути на гальма і включити задню передачу", — сказав Боррель.

За його словами, в ізраїльській правій урядовій коаліції існує "глибокий розкол" між тими, хто хоче відплати, і "більш помірною та розсудливою" фракцією.                                                                                                                           

Він пояснив, що остання група теж за відплату, але таким чином, щоб уникнути відповіді на відповідь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ізраїль має повне право відповісти на атаку Ірану, проте Лондон закликає його не робити дій, що призведуть до ескалації ситуації в регіоні. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

"Звичайно, якщо ви перебуваєте в Ізраїлі сьогодні вранці, ви по праву думаєте: "Ми маємо повне право відповісти на це", і вони (Ізраїль — ред.) мають право, проте ми закликаємо не допускати ескалації", — сказав Девід Кемерон.

Також видання "Коментарі" повідомляло – кого і до чого підштовхне загострення на Близькому Сході: які два союзи можуть з'явитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини