Головна Новини Світ ЄС На кордоні Польщі знайшли тіло: скільки там мігрантів загинуло
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні Польщі знайшли тіло: скільки там мігрантів загинуло

Тіло нігерійця виявили за кілька кілометрів від польського кордону

9 грудня 2021, 09:09
Поділіться публікацією:

У Польщі знайшли тіло одного з мігрантів. Всього на кордоні з літа загинуло близько 13 громадян країн Близького Сходу та Африки. Також біля кордону зникла малолітня дитина, яку розлучили з батьками. За підрахунками правозахисних організацій, загиблих може бути більше через зниження температури повітря. Про це пише euronews.

На кордоні Польщі знайшли тіло: скільки там мігрантів загинуло

Мігранти з країн Азії, фото з Twitter

Відомо, що тіло в лісі біля кордону виявили польські солдати, що патрулювали адміністративні межі. Загиблого помітили неподалік села Ольховка. Поліціянти також виявили його рюкзак та нігерійський паспорт біля тіла. Чоловік пройшов дев’ять кілометрів від кордону в муніципалітеті Наревка.

З початку вересня до прикордонної зони Польщі заборонено в'їжджати журналістам та правозахисникам через запроваджений надзвичайний стан. Відповідно до нового законодавства Польщі, зміни до якого було внесено останнім часом,  нерезидентам заборонено в’їзд до прикордонної зони.

У Білорусі також не допускають незалежних журналістів до території, де знаходяться "табори" мігрантів. 7 грудня, за інформацією польських прикордонників, група з 35 мігрантів перетнула кордон Польщі. Пізніше їх заарештували та відправили назад.

Минулого тижня ЄС, Великобританія, США та Канада оголосили про нові економічні санкції проти режиму білоруського президента Олександра Лукашенка.

Як повідомляв портал "Коментарі", під санкції потрапив син Лукашенко. США та Канада ввели обмеження для демонстрації незадоволення діями Білорусі.

Також ми писали, що білоруські лідери заявили, що введуть санкції щодо Європи у відповідь. У Білорусі заборонять продаж деяких європейських товарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини