Головна Новини Світ ЄС "Ніхто не вірить": в Австрії розкритикували 50 млрд євро для України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ніхто не вірить": в Австрії розкритикували 50 млрд євро для України

Проросійський депутат Гаральд Вілімскі з Австрії висловив своє обурення рішенню ЄС надати Україні 50 млрд євро допомоги.

1 лютого 2024, 15:50 comments2609
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Австрійський політик з правопопулістської та проросійської партії свободи (FPÖ) Гаральд Вілімскі розкритикував рішення Європейського Союзу виділити Україні 50 млрд євро. Вілімскі заявив, що це погана новина для громадян Європи.

"Ніхто не вірить": в Австрії розкритикували 50 млрд євро для України

Проросійський депутат Гаральд Вілімскі. Фото з відкритих джерел

Голова Європейської Ради Шарль Мішель повідомив, що усі 27 країн ЄС погодились про пакет допомоги Україні на 50 млрд євро. За його словами це забезпечить стабільне, довгострокове та передбачуване фінансування для України. Подібну позицію висловили й інші члени Євросоюзу.

Натомість проросійський політик з Австрії розкритикував допомогу ЄС.

"Рішення Євросоюзу передати Україні 50 млрд євро допомоги стало поганою новиною для європейських платників податків", — заявив євродепутат Гаральд Вілімскі.

За словами Вілімскі "ніхто не вірить", що Україна буде повертати виділені гроші. Крім того, австрійський політик звинуватив членів ЄС звичною для Орбана тезою, що вони не шукають миру в Україні та не мають стратегії для закінчення війни.

Це не вперше, коли Гаральд Вілімскі демонструє антиукраїнську позицію. У грудні австрійський політик підтримав прем’єр-міністра Віктора Орбана, який блокував початок нового етапу для вступу України в ЄС. Тоді Вілімскі закликав також Австрію не підтримувати Україну. Попри це, усі члени ЄС погодились на початок переговорів про вступ України, а Орбан залишив залу під час голосування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, чому Орбан боїться вступу України в ЄС.

Також "Коментарі" писали про те, скільки угорців підтримує вступ України до ЄС. Опитування показали неочікувані результати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

1 лютого 2024, 16:30

Так пакет допомоги, или таки пакет долгов?:)


Новини