Головна Новини Світ ЄС Орбан не буде зустрічатися з Зеленським: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан не буде зустрічатися з Зеленським: яка причина

Очільники Угорщини і України наразі не будуть зустрічатись

5 березня 2024, 22:24
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що зустріч прем’єр-міністра Віктора Орбана з президентом України Володимиром Зеленським неможлива, поки Київ не змінить законодавство, в якому йдеться про права угорських національних меншин.

Орбан не буде зустрічатися з Зеленським: яка причина

Орбан і Зеленський не зустрінуться. Фото з відкритих джерел

За словами угорського міністра, український уряд не надав жодних пропозицій, які б містили прогрес щодо повного відновлення прав угорської меншини у Закарпатській області, якими вона користувалася до 2015 року.

"Мусимо констатувати, що документ-відповідь, надісланий нам українськими колегами, не містить жодних зрушень у цій сфері. Поки в Україні не буде прийнято необхідне законодавство для відновлення прав угорської національної громади, умови для зустрічі на високому рівні просто не можуть бути створені", – заявив Петер Сіярто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Чехія законтрактувала для ЗСУ першу партію снарядів, які вже за кілька тижнів можуть доставити в Україну, повідомив гендиректор з питань оборонної політики Ян Іреш. Він не розкрив інформацію про те, які саме європейські країни є учасниками відповідної ініціативи Чехії. Ян Іреш також не розповів, в якій країні будуть закуплені боєприпаси.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що без американської допомоги Росія отримає стратегічну перевагу над Україною, що може закінчитися трагедією, заявив колишній головнокомандувач Збройних сил США Марк Міллі. Він закликав членів Республіканської партії розблокувати допомогу Україні. Інакше, за його словами, світовий порядок, заснований на принципах демократії, може отримати "смертельний удар". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини