Головна Новини Світ ЄС Орбан не зможе зупинити: в ЄС знайшли спосіб, як обійти вето Угорщини для купівлі зброї Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан не зможе зупинити: в ЄС знайшли спосіб, як обійти вето Угорщини для купівлі зброї Україні

Європейський Союз знайшов політичний механізм, який не дозволить Угорщині заблокувати військову допомогу Україні.

24 червня 2024, 09:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель розповів, що Європейський Союз створив правову базу за допомогою якої можна обійти вето Угорщини на закупівлю зброї для України коштом російських активів. 

Орбан не зможе зупинити: в ЄС знайшли спосіб, як обійти вето Угорщини для купівлі зброї Україні

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю  Financial times Жозеп Боррель заявив про юридичну лазівку обходу угорського вето. Як пояснює Боррель, оскільки Угорщина не підтримала попередню угоду про використання доходів від заморожених російських активів, то не повинна впливати на рішення щодо їх використання.

"Будапешт не повинен брати участь у прийнятті рішення про їх використання. Механізм обходу вето буде складним, як і будь-яке юридичне рішення, але він працюватиме", – сказав Боррель.

Механізм, який може позбавити Угорщину права заборонити надсилати зброю Україні від доходів заморожених активів РФ мають розглянути міністри закордонних справ ЄС 24 червня.

Нагадаємо, що 13 червня на саміті G7 лідери країн узгодили фінансову допомогу для України у розмірі 50 млрд доларів, яка буде отримана з доходів російських державних активів, які потрапили під санкції Заходу. Наразі ЄС, США та інші партнери України вивчають механізм, за яким  Київ отримає ці кошти, а однією з перешкод могла стати Угорщина, яка не підтримує поставки зброї Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як змінилась підтримка американців щодо допомоги Україні на третій рік війни. Попри політичну ситуацію в країні, більшість американців підтримують військову допомогу Україні від США.

Також "Коментарі" писали про заяву Путіна, який похвалив Північну Корею за їх допомогу Росії у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини