Головна Новини Світ ЄС Орбан пояснив, чому угорці ніколи не погодяться на вступ України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан пояснив, чому угорці ніколи не погодяться на вступ України до ЄС

Віктор Орбан злякався, що вступ України до ЄС залишить Угорщину без європейських грошей

21 грудня 2023, 07:37 comments1248
Поділіться публікацією:

Уряд Угорщини побоюється, що якщо Україна стане членом Європейського Союзу, то вся центральноєвропейська допомога від блоку дістанеться Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє "Index".

Орбан пояснив, чому угорці ніколи не погодяться на вступ України до ЄС

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Віктор Орбан нагадав, що ніколи ще країна, яка перебуває у стані війни, не хотіла вступити до Євросоюзу.

На його думку, поки не ясно, чи вступить Україна до ЄС разом із тими територіями, які тимчасово перебувають під російською окупацією. Зазначимо, що діалог про "часткове членство" нашої країни зараз не ведеться.

"Безперечно те, що у разі вступу України вся допомога, яка досі надавалася країнам Центральної Європи, включаючи Угорщину, буде передана їм", — додав Орбан.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершився дводенний саміт лідерів ЄС, на якому було прийнято як приємні для України рішення (про старт переговорів щодо входження нашої країни до Євросоюзу), так і немає (блокування угорським прем'єром Віктором Орбаном "мегапакету" бюджетних змін, де було, зокрема, закладено 50 млрд євро на підтримку України). Тим часом президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн на прес-конференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі повідомила, що ЄК виділить Україні ще 1,5 млрд євро, які надійдуть найближчим часом. А лідери головних економік ЄС – Франції (Еммануель Макрон) та Німеччини (Олаф Шольц) запевняють, що Україна обов'язково отримає й ті самі 50 млрд євро. Які висновки можна зробити за підсумками саміту? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – доведеться чекати довше, ніж планувалося: коли відбудеться саміт ЄС для схвалення допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини