Головна Новини Світ ЄС Український дипломат вважає, що Орбан кинув Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Український дипломат вважає, що Орбан кинув Путіна

Колишній посол України у США Валерій Чалий відзначив, що під тиском двох лідерів ЄС Орбан кинув Путіна.

17 грудня 2023, 11:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український дипломат Валерій Чалий заявив, що рішення Європейського Союзу почати переговори про вступ України до ЄС стало сигналом для Путіна, а прем’єр Угорщини Віктор Орбан не зміг заблокувати такий крок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Еспресо".

Український дипломат вважає, що Орбан кинув Путіна

Володимир Путін та Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Валерій Чалий привітав рішення ЄС про початок переговорів щодо членства України в Європейському Союзу та пояснив, чому це потужний сигнал для Москви.

"Це сигнал для Кремля і Путіна. Ви пам'ятаєте, що він шантажував і Україну, і ЄС до 14-го року саме євроінтеграцією. І це стало причиною Євромайдану, саме зупинка євроінтеграції. Тобто це хороший політичний сигнал", — говорить Чалий.

Український дипломат вказує на позитивне рішення ЄС, який попри торги та шантаж з боку Орбана зміг домовитись з угорським прем’єром.

"Орбан кинув Путіна, це перемога і дякувати треба канцлеру Німеччині Шольцу і президенту Макрону, в першу чергу цим двом лідерам", — наголосив Валерій Чалий та додав, що це хороша ознака, адже лідери найбільших економік ЄС підтримують Україну та її шлях до Європи.

Попри це, Чалий вказує, що Орбан заявляв про майбутні спроби блокувати фінансову допомогу Україні. Тому "політична гра" з одним з близьких до Путіна лідерів ЄС ще не закінчена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ексочільник МЗС Литви розповів про завдання Віктора Орбана в ЄС. За його словами угорський прем'єр можливо виконує чиєсь завдання, щоб розвалити Європейський Союз.

Також "Коментарі" писали про президента Росії Володимира Путіна, який дав оцінку діям прем'єра Словаччини Фіцо та лідера Угорщини Орбана проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини