Головна Новини Світ ЄС Орбан шукає альтернативу російському газу. Підписана угода з партнером зі Сходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан шукає альтернативу російському газу. Підписана угода з партнером зі Сходу

Віктор Орбан вкотре дорікнув Європу за санкції проти Росії та підписав контракти з Азербайджаном щодо поставок газу та електроенергії в Угорщину.

31 січня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина переживає економічну кризу під час правління прем’єр-міністра Віктора Орбана, а санкції проти режиму Путіна, посилюють її для угорського народу. Тому Орбан постійно критикує Захід та блокує санкції проти Росії. Тепер угорський політик шукає альтернативу російському газу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBJ.

Орбан шукає альтернативу російському газу. Підписана угода з партнером зі Сходу

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

ЄС з 5 грудня зупинив купівлю російської нафти, а з 5 лютого буде зупинений імпорт нафтопродуктів з РФ. Також Європа скорочує поставки газу з Росії та укладають нові контракти з іншими країнами. Те ж саме робить і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який підписав з президентом Азербайджану  Ільхамом Алієвим угоду про подвоєння обсягів імпорту природного газу та електроенергії.

"На цей час найбільш реалістичним сценарієм диверсифікації для Європи є транспортування енергоносіїв з Азербайджану", — заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Орбан зазначив, що його країна виграє з такої угоди, адже поставки газу з Азербайджану до Європи по Південному газовому коридору будуть проходити через Угорщину.

"Ми раді, що Угорщина буде не частиною проблеми, а частиною рішення, коли мова йде про постачання енергоресурсів до Європи", — сказав Орбан, а Алієв додав, що його країна "має багато енергії, щоб задовольнити потреби Європи як надійний постачальник протягом наступних 100 років".

Під час спільної пресконференції обох президентів Орбан встиг вкотре покритикувати ЄС.

"Війна в наших сусідах і санкції, запроваджені Брюсселем у відповідь на неї, створили особливу загрозу для Угорщини з точки зору енергетичної безпеки Європи", — сказав Орбан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан хоче заблокувати наступний пакет санкцій проти Росії, куди буде включена атомна російська промисловість та компанія "Росатом". Саме остання обслуговує єдину угорську атомну станцію, яка забезпечує країну до 40% електроенергії.

Також "Коментарі" писали про те, що Угорщина потрапила в список ганебних країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини