Головна Новини Світ ЄС Орбан йде на поступки: ЄС може розблокувати для Угорщини 13 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан йде на поступки: ЄС може розблокувати для Угорщини 13 млрд

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийняв судові реформи, щоб розблокувати гроші від Європейського Союзу.

3 травня 2023, 14:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Парламент Угорщини схвалив закон щодо судів і таким чином може розблокувати 13 млрд євро, які Європейський Союз заблокував через порушення верховенства права та корупцію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Орбан йде на поступки: ЄС може розблокувати для Угорщини 13 млрд

Орбан прийняв судові реформи від ЄС. Фото з відкритих джерел

Угорський парламент переважною більшістю прийняв за закон про посилення незалежності судової системи. Проєкт був поданий урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана та отримав схвалення Єврокомісії. Новий закон посилює повноваження ради суддів щодо нагляду за судами, обмежує уряд подавати апеляції до Конституційного суду, а також автоматизує розподіл судових справ між суддями, щоб уникнути прямого втручання політиків в процес.

Прийняття закону може допомогти Угорщині отримати від ЄС 13 млрд євро з 22, які були заблоковані через проблеми верховенства права та падіння демократичних стандартів.

Судові реформи це лише частина пакета Єврокомісії з 27 вимог для Угорщини. Інші вимоги включають боротьбу з корупцією, захист основних прав у ЄС, свобода слова та права для ЛГБТК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в адміністрації Орбана назвали союзників та партнерів Угорщини. Серед озвучених країн прозвучали Росії та США.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині різко впали настрої підтримки Європейського Союзу. Одним з факторів цього стала політика прем'єр-міністра Віктора Орбана, яка спрямована на критику Європейського Союзу через підтримку України проти російської агресії. Процес, ймовірного, виходу Угорщини з Євросоюзу отримав назву Huxit.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини