Головна Новини Світ ЄС Орбан заявив про перемогу, зазначивши, що гроші Угорщини не дістануться українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан заявив про перемогу, зазначивши, що гроші Угорщини не дістануться українцям

Віктор Орбан наголосив, що кошти Угорщини не виявляться в Україні, і до того ж з'явився механізм контролю наприкінці першого та другого року.

2 лютого 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Скандальний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає виконаною свою місію на саміті ЄС, начебто він досяг виконання своїх вимог, і гроші Угорщини не будуть використані при виділенні допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідне відео Віктор Орбана опублікував у соцмережі Х.

Орбан заявив про перемогу, зазначивши, що гроші Угорщини не дістануться українцям

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Місія виконана. Кошти Угорщини не опиняться в Україні, і ми маємо механізм контролю наприкінці першого та другого року. Наша позиція щодо війни в Україні залишається незмінною: потрібне припинення вогню і мирні переговори", – відрапортував Орбан.

Політик також нагадав, що у грудні саміт Євросоюзу не зміг знайти вирішення "двох угорських проблем", тому він не дав згоди на допомогу Україні.

Орбан зазначив, були побоювання, що кошти з фондів ЄС, призначені угорцям та заблоковані Єврокомісією, рано чи пізно виявляться в Україні. Будапешт всерйоз хвилювався через перспективу надання цих ресурсів Україні, причому безконтрольно і на тривалий період.

При цьому прем'єр додав, що ухвалене рішення передбачає необхідний контроль та гарантію, що угорські кошти не підуть Україні.

Варто зазначити, що незважаючи на піднесений настрій та заяву Орбана про перемогу, не все так радісно для угорців та самого Орбана, адже йому не вдалося знайти порозуміння з лідерами ЄС щодо розблокування коштів для Угорщини. Незважаючи на жорсткі та навіть ультимативні вимоги Угорщини щодо розблокування допомоги Україні , Європейський Союз вирішив не розморожувати кошти Угорщини в обмін на створення Фонду для України в розмірі 50 млрд євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, на які компроміси довелося погодитись ЄС задля затвердження допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини