Головна Новини Світ ЄС П’ять країн ЄС заявили про недобросовісну конкуренцію: що вимагають від України
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять країн ЄС заявили про недобросовісну конкуренцію: що вимагають від України

Сусідні до України країни ЄС заявили про потребу відновити мито на українське зерно та перевірити українських виробників на відповідність до стандартів Євросоюзу.

16 січня 2024, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві сільського господарства Угорщини вимагають від ЄС встановити мито на імпорт українського зерна. Такі дії угорське відомство мотивує нібито недобросовісною конкуренцією з боку України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

П’ять країн ЄС заявили про недобросовісну конкуренцію: що вимагають від України

Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь. Фото з відкритих джерел

В заяві угорського міністерства повідомили, що міністри з п’яти країн надіслали спільного листа до Єврокомісії зі скаргою на Україну та проханням вжити заходів через дешевше зерно та інші товари з України, які потрапляють на їхні ринки. Загалом заяву підписало п’ять країн: Угорщина, Польща, Болгарія, Словаччина та Румунія.

У листі вказано, що країни-підписанти є п’ятьма з шести держав, які виробляють кукурудзу та пшеницю більше ніж потребують їх внутрішні ринки, тому для харчової безпеки потрібно захистити ці ринки.

"Одним із таких заходів може бути запровадження імпортних мит на найбільш чутливу сільськогосподарську продукцію", — зазначають у заяві міністри, зокрема і угорський Іштван Надь.

У повідомлені до Єврокомісії п’ять країн зазначили, що вони "зазнали значних збитків", коли ЄС зняв квоти та мита на українське зерно. Також міністри закликали перевірити, чи українські виробники та потужності відповідають стандартам ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Європейському Союзі набрала необхідну кількість голосів петиція, яка може позбавити Угорщину права голосу в ЄС. Таким чином уряд Орбана не зможе блокувати допомогу ЄС для України та завадити євроінтеграції.

Також "Коментарі" писали, що росіяни масово подають документи на отримання громадянства в одну з країн Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини