Головна Новини Світ ЄС Переговори лідерів Сербії і Косово: чи змогли сторони досягти угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори лідерів Сербії і Косово: чи змогли сторони досягти угоди

Лідери Сербії і Косово не зуміли досягти угоди в ході двосторонніх переговорів

18 серпня 2022, 19:57
Поділіться публікацією:








 Під час двосторонніх переговорів між лідерами Сербії і Косово, що пройшли сьогодні в Брюселі, сторони не зуміли досягти угоди. Про це повідомив верховний представник ЄС з міжнародних справ Жозеп Боррель під час свого виступу.

Переговори лідерів Сербії і Косово: чи змогли сторони досягти угоди

Жозеп Боррель (фото з відкритих джерел)

 Прем'єр-міністр Косово Альбін Курті та президент Сербії Олександр Вучич не зуміли знайти компроміси з  важливих питань, які виносилися під час обговорення. 

Криза відносин Сербії і Косово: що відомо

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що лідери Косово та Сербії домовилися про зустріч. Прем'єр Косово Альбін Курті та президент Сербії Олександр Вучич через два тижні збираються зустрітися на переговорах, аби вирішити загострення конфлікту між двома країнами, що сталося на початку серпня. Про це повідомив спікер ЄС з питань зовнішньої і політики безпеки Петера Стано, який розповів для видання Tanjug подробиці майбутньої зустрічі. Спікер ЄС з питань зовнішньої і політики безпеки Петера Стано повідомив, що глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель запропонував Вучичу і Курті зустрітися 18 серпня в Брюсселі. 

Також "Коментарі" писали про конфлікт між Сербією та Косово: чому війни не буде. 31 липня ситуація на кордоні Сербії та Косова загострилася. З'явилися ризики появи нової гарячої точки. Експерти проаналізували ситуацію. Військовий експерт полковник запасу Сергій Грабський запевняє, що жодних проблем не буде. Балкани, за його словами, мають основу конфлікту, що тліє. Але оскільки там на постійній основі знаходяться війська НАТО (і в Косово, і в Боснії), ризики значно знижуються. За його словами, у тієї ж таки Сербії – обмежений військовий потенціал.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини