Головна Новини Світ ЄС Президенту Хорватії знову не дає спокою Україна: радить Києву розпочати переговори з бойовиками
commentss НОВИНИ Всі новини

Президенту Хорватії знову не дає спокою Україна: радить Києву розпочати переговори з бойовиками

Крім того, Міланович звинуватив прем'єр-міністра Хорватії в тому, що той діє як "український агент"

29 січня 2022, 14:42
Поділіться публікацією:

Президент Хорватії Зоран Міланович знову дав про себе знати публічними висловлюваннями про Україну. Цього разу лідер хорват вирішив дати кілька порад української влади, порадивши розпочати прямий діалог із бойовиками ОРДЛО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "24 канал".

Президенту Хорватії знову не дає спокою Україна: радить Києву розпочати переговори з бойовиками

Президент Хорватії Зоран Міланович. Фото: rbc.ru

Заран Міланович висловив думку, що сьогодні в Україні в пошані люди, які "під час Другої світової війни вбивали євреїв та поляків". Президент Хорватії, натякаючи на Росію, заявив, що неправильно вступати у конфлікт із ядерною державою. Найкраще рішення для Києва розпочати переговори з представниками ОРДЛО, а не виконувати ті рекомендації, які дають "шарлатани", яких у Європейському Союзі досить багато.

Також президент Хорватії відважив порцію критики прем'єр-міністру Хорватії Андрію Плінковичу, заявивши, що той діє як "український агент". Говорячи про себе, Заран Міланович зазначив, що не вважає себе ні українським ворогом, ні другом Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше президент Хорватії зробив скандальну заяву на адресу України, зазначивши, що Київ не може претендувати на членство в НАТО та Євросоюзі, бо досі не подолав корупції. Також президент Хорватії розкритикував дії США, які підтримують Україну у протистоянні з Росією. Зоран Міланович попередив, що жоден хорватський солдат не проливатиме кров за Україну, якщо розпочнеться відкрита війна з Росією і НАТО будет воювати на стороні Києва.

Пізніше з'явилася публічна заява глави уряду Хорватії Андрія Пленковича, який вибачився перед українським народом за сказане президентом Хорватії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини