Головна Новини Світ ЄС Росіян та білорусів роззброїть в Естонії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіян та білорусів роззброїть в Естонії: подробиці

Право на зброю в Естонії втратять усі особи без громадянства Естонії, громадянства іншої країни ЄС чи країни НАТО

28 жовтня 2022, 10:55 comments1118
Поділіться публікацією:

Уряд Естонії ухвалив рішення, згідно з яким понад 1300 іноземців з дозволом на зброю незабаром його втратять. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Postimees".

Росіян та білорусів роззброїть в Естонії: подробиці

Естонія позбавить іноземців дозволів на зброю. Фото: ua.depositphotos.com

Як зазначив глава МВС Естонії Лаурі Ляенеметс, право на зброю в Естонії втратять усі особи без громадянства Естонії, громадянства іншої країни ЄС чи країни НАТО.

Йдеться зокрема про 683 іноземних громадян та 595 власників "сірих паспортів". Останні – це особи, які живуть в Естонії, проте не мають її громадянства. Зазвичай, це колишні громадяни СРСР, які проживали на території Естонії, проте не отримали громадянства після розвалу.

Постанова набуде чинності 1 грудня. Ці люди отримають рік на те, щоби відмовитися від зброї. У разі відмови цим питанням займуться правоохоронні органи.                                                                                      

Крім того, обмеження торкнеться юридичних осіб. Володіти зброєю заборонять фірмам, до складу правління яких входять особи, яким заборонено володіння зброєю, а також фірмам, мажоритарним власником яких є така особа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається з Росією – яка мета маячних заяв про "десатанізацію" України та "брудну бомбу". Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню прояснили ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джозеф Байден прокоментував заяву Путіна про невикористання ядерної зброї в Україні, порадивши всім не довіряти російському диктатору, який дозволяє собі робити неоднозначні заяви щодо використання ядерної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини