Головна Новини Світ ЄС Російські літаки заходили у повітряний простір країн ЄС: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські літаки заходили у повітряний простір країн ЄС: що відомо

Російські літаки заходять в повітря над Європою: є декілька прецедентів

5 травня 2022, 10:09
Поділіться публікацією:

На сайті Міністерства оборони Фінляндії з'явилася інформація про порушення повітряного простору російським літаком 4 травня.

Російські літаки заходили у повітряний простір країн ЄС: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

"Російський державний літак сьогодні вранці підозрюється у порушенні повітряного простору Фінляндії на східному кордоні між Кесалахті та Паріккала. Прикордонники розпочали досудове розслідування у цій справі", — йдеться в повідомленні.

У Твітері Військово-повітряних сил Німеччини повідомляється, що російський літак-розвідник Іл-20 Coot-A був перехоплений силами швидкого реагування (QRA) над Балтійським морем на вихідних. Про це вони повідомили 3 травня.

Літак помічений біля німецького острова Рюген у Балтійському морі. Німецькі ВПС у відповідь відправили два літаки-винищувачі з авіабази Лааге в Мекленбурзі та супроводжували російський літак-розвідник з території Німеччини.

Як повідомляє Еurasiantimes, російський літак Ан-30 вже порушував повітряний простір Швеції та Данії 29 квітня. За даними міністерства оборони Швеції, літак летів на схід від Борнхольма, датського балтійського острова, а потім пролетів над територією Швеції. Обидві країни викликати послів Росії, щоб ті пояснили інцидент.

Як повідомляв портал "Коментарі", що буде з російсько-фінським проектом з будівництва АЕС. Президент Фінляндії заявив, що визнання росією псевдореспублік на території України вплине на їх співпрацю з рф.

Німеччина висилає 40 російських дипломатів з країни. Ще в середині березня німецькі спецслужби склали списки російських дипломатів, які прямо чи опосередковано працюють на різні російські спецслужби в Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.defmin.fi/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини