Головна Новини Світ ЄС Ще одна країна висловилася за відправку в Україну іноземних військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна висловилася за відправку в Україну іноземних військ

Чехія закликала Захід продовжити обговорення відправки в Україну своїх армій

5 березня 2024, 21:38
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел закликав європейських лідерів продовжити дискусії про можливість направлення в Україну своїх військ.

Ще одна країна висловилася за відправку в Україну іноземних військ

Президент Чехії підтримав пропозицію Макрона. Фото з відкритих джерел

"Ми маємо шукати нові шляхи, включно з продовженням дискусії про можливу присутність в Україні. Давайте не обмежувати себе там, де ми не повинні цього робити. Ми самі вирішуємо, яку форму допомоги ми оберемо", — заявив Петр Павел.

При цьому чеський президент дав зрозуміти, що мова може йти про відправку в Україну тренувальних місій, а не підрозділів для участі в боях.

"Тільки від нас залежить, яку форму асистування ми оберемо, якщо залишимося в рамках ліміту небойової участі", — наголосив очільник Чехії.

Як відомо, нещодавно Еммануель Макрон допустив відправку в Україну західних військ, однак більшість європейських лідерів розкритикували його заяви.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Чехія законтрактувала для ЗСУ першу партію снарядів, які вже за кілька тижнів можуть доставити в Україну, повідомив гендиректор з питань оборонної політики Ян Іреш. Він не розкрив інформацію про те, які саме європейські країни є учасниками відповідної ініціативи Чехії. Ян Іреш також не розповів, в якій країні будуть закуплені боєприпаси.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що без американської допомоги Росія отримає стратегічну перевагу над Україною, що може закінчитися трагедією, заявив колишній головнокомандувач Збройних сил США Марк Міллі. Він закликав членів Республіканської партії розблокувати допомогу Україні. Інакше, за його словами, світовий порядок, заснований на принципах демократії, може отримати "смертельний удар". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини