Головна Новини Світ ЄС Що не так у мирному плані Китаю за версією Борреля
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так у мирному плані Китаю за версією Борреля

Жозеп Боррель переконаний що Китай не бачить різниці між агресором і жертвою

27 лютого 2023, 18:40
Поділіться публікацією:

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель розкритикував пропозиції Китаю щодо врегулювання війни, розв’язаної Росією проти України, пишуть "Коментарі".

Що не так у мирному плані Китаю за версією Борреля

Мирний план Китаю щодо України розкритикував Боррель

“Насправді це — не мирний план. В основному, він повторює добре відомі тези китайського керівництва, деякі з яких ми поділяємо, але важливі відсутні. Уже зараз зрозуміло, ключова проблема в тому, що він не відрізняє агресора від жертви, ставлячи сторони на один рівень”, — заявив Боррель.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики обіцяє проаналізувати цей документ. А ще вважає, що досягти миру необхідно, зважаючи на резолюцію Генасамблеї ООН та мирний план президента України Володимира Зеленського.

"Євросоюз зобов’язується підтримувати міжнародне право скрізь і всюди, продовжить глобальну участь, щоб зменшити страждання і працюватиме заради миру в усьому світі", — наголосив Боррель.

А як заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, запропонований Китаєм мирний план для України не враховує реальних вимог офіційного Києва. У ньому йдеться про припинення вогню, але не беруться до уваги інші, важливіші, речі.

"КНР замовчує питання контролю кордонів, наприклад. Офіційний Пекін одночасно хоче припинити бойові дії, але разом із цим зберегти обличчя Москві. Це — не варіант для України", — каже Михайло Подоляк.

Як писали "Коментарі", — в Україні та за її межами активно продовжують обговорювати "мирний план" Китаю щодо врегулювання російсько-української війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — навіщо Китаю знадобився "мирний план" припинення війни в Україні – який хід КНР буде наступним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини