Головна Новини Світ ЄС Середній палець для всіх солдатів: ще один лідер ЄС розкритикував Орбана за його зустріч із Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Середній палець для всіх солдатів: ще один лідер ЄС розкритикував Орбана за його зустріч із Путіним

Прем'єр Люксембургу Ксав'є Беттель розкритикував зустріч Орбана з Путіним

27 жовтня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

Зустріч та переговори прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з російським диктатором Володимиром Путіним стала виявом неповаги до українських захисників. Європейський Союз не має стати заручником угорського політика. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель, якого цитує "Politico".

Середній палець для всіх солдатів: ще один лідер ЄС розкритикував Орбана за його зустріч із Путіним

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель

Беттель жорстко розкритикував зустріч Орбана з Путіним.

"Те, що він (Ред. – Віктор Орбан) зробив із Путіним, — це середній палець для всіх солдатів, які щодня помирають в Україні та страждають від російського нападу", — зазначив прем'єр Люксембурга.

Також він додав, що ЄС не має стати заручником Орбана, який висуває фінансові вимоги щодо схвалення підтримки України.

Зокрема, лідер Люксембургу додав, що його країна ніколи не приєднається до альянсу прем'єра Словаччини Роберта Фіцо та Орбана, які зі свого боку критикують допомогу Україні та вважають, що треба перестати допомагати Києву стримувати російські війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ми готові домовлятися: Орбан чекає на приїзд української делегації до Будапешта.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відреагував на порівняння прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана членства його країни в ЄС із радянською окупацією. За словами Борреля, ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС. Тим часом угорська влада не тільки всіляко блокує допомогу ЄС для України та розширення санкцій проти РФ, а й, схоже, вирішила поставити перепону на шляху Швеції до НАТО. Про що свідчить така позиція офіційного Будапешта? Чи є управа на проросійську владу Угорщини, яка не приховує своїх симпатій до Путіна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини