Головна Новини Світ Європа Шольц відреагував на демонстрацію військової сили на параді у Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відреагував на демонстрацію військової сили на параді у Москві

Німецький лідер просить й надалі підтримувати Україну у війні з Російською Федерацією.

9 травня 2023, 12:55 comments1937
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає Європейський Союз і надалі підтримувати Україну. Лідер Німеччини просить не боятись демонстрації військової сили, які показують на параді у Москві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Шольц відреагував на демонстрацію військової сили на параді у Москві

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

9 травня Росія традиційно влаштувала військовий парад, який присвяченій капітуляції Німеччини у другій світовій війні. Канцлер Німеччини Олаф Шольц у своїй промові в Європейському парламенті в Страсбурзі закликає ЄС продовжувати допомагати Україні попри демонстрацію військової сили Російської Федерації.

"За 2200 кілометрів на північний схід звідси Путін сьогодні демонструє своїх солдатів, танки та ракети. Нас не повинні лякати такі силові дії! Давайте залишатися непохитними в нашій підтримці України — скільки це буде необхідно!", — сказав Шольц.

У 2023 році Росія проводить набагато скромніший парад на Червоній площі ніж у минулі роки. Зокрема в демонстраціях взяв участь лише один танк радянських часів, тоді як в попередні роки його супроводжували колони сучасніших моделей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Росії прилетіло лише сім лідерів, серед них шість президентів та один прем'єр-міністр. Усі посадовці є представниками СНД, і після західних заборон допомагають обходити Росії санкції.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія намагається налагодити виробництво іранських дронів у сусідній країні. Інженери-фахівці, співробітники КГБ та ФСБ вже провели переговори щодо можливого місця виготовлення безпілотників у Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини