Головна Новини Світ ЄС Шольц заявив про дуже чіткий сигнал для Путіна: пояснив, де російський диктатор прорахувався
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц заявив про дуже чіткий сигнал для Путіна: пояснив, де російський диктатор прорахувався

Олаф Шольц заявив, що Володимир Путін помиляється, якщо вважає, що Захід не буде підтримувати Україну у війні.

21 березня 2024, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав ініціативу конфіскувати доходи від заморожених активів Росії та спрямувати їх на фінансову допомогу для закупівлі зброї Україні. За словами Шольца, це буде чіткий сигнал президенту Росії Володимиру Путіну.

Шольц заявив про дуже чіткий сигнал для Путіна: пояснив, де російський диктатор прорахувався

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц прибув до Брюсселя на саміт лідерів ЄС. Під час розмови з журналістами німецький канцлер заявив, що підтримує ідею використати прибутки від російських заморожених активів на користь України. 

"Я абсолютно впевнений, що ми посилаємо тут дуже чіткий сигнал Путіну. Він прорахувався, якщо вважає, що ми не в змозі підтримувати Україну стільки, скільки це необхідно. А використання надприбутків — це мало, але важлива складова", — відповів Шольц на питання журналістів.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, західні країни заморозили активи Центробанку РФ. Загальна сума цих активів складає близько 300 млрд доларів, що становить майже половину золото-валютного резерву Росії на початку війни. За оцінками віцепрезидента Єврокомісії Жозепа Борреля доходи від цих заморожених активів РФ сягають близько 3 млрд доларів, які можна було б передати Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що один з дипломатів розповів про країну, яка може блокувати рішення щодо конфіскації доходів з заморожених активів РФ. За словами політика, це Угорщина, яка проти того, щоб ці гроші йшли на озброєння для України.

Також "Коментарі" писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц втрачає терпець та зробив нову заяву про далекобійні ракети Taurus.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини