Головна Новини Світ ЄС Скільки поляків симпатизують українцям: що показало опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки поляків симпатизують українцям: що показало опитування

Рівень взаємної симпатії між поляками і українцями зростає

19 січня 2022, 14:59
Поділіться публікацією:

Відповідно результатів дослідження Центру опитування суспільної думки CBOS, 43% поляків симпатизують українцям, 26% ставляться до наших громадян нейтрально і така ж кількість — негативно. Про це пише Польське радіо. 

Скільки поляків симпатизують українцям: що показало опитування

Як поляки ставляться до українців, фото з відкритих джерел

За останній рік кількість позитивно налаштованих до українців поляків зросла з 35 до 43%. За словами віцедиректора Осередку східних досліджень Войцєха Кононьчука, в Польщі проживає понад 1,5 млн українців й чимало заробітчан з України приїжджають туди на сезонні роботи. Тому поляки все більше спілкуються з нашими громадянами, бо мають тісні робочі зв'язки.

До того ж згуртувала народи зовнішня загроза від Росії. Схожої точки зору дотримуються громадяни двох країн і щодо запуску російського газопроводу "Північний потік -2".

Крім того, за останні роки значно зменшилася кількість громадян Польщі, що мають негативне ставлення до українців — з 65% в 1993 році до 26% в 2021. В минулому році Анджей Дуда став найпопулярнішим закордонним лідером для українців, а це свідчить про взаємну симпатію між Україною та Польщею.

Як повідомляв портал "Коментарі", в США говорять про можливу атаку України російськими військами з півночі. Про це заявив чиновник Держдепартаменту Штатів. На думку американської влади, не можна закривати очі на позицію Лукашенка та спільні російсько-білоруські військові навчання в лютому.

Також ми писали, що Польща головуватиме в ОБСЄ в 2022 році. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна. За його словами, пріоритетними для місії залишаються питання війни на українському Донбасі, а також як вплинула пандемія коронавірусу на суспільство в європейських країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини