Головна Новини Світ ЄС Скільки років триватиме вступ України до ЄС: прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років триватиме вступ України до ЄС: прогноз

Україна менше як за десятиліття може стати членом ЄС

30 грудня 2023, 19:52
Поділіться публікацією:

Шлях до повноцінного членства України в Європейському Союзі буде тривати роки, але не десятиліття. Про це сказала віце-президентка Єврокомісії з питань цінностей і прозорості Віра Йоурова, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на чеське видання Novinky.

Скільки років триватиме вступ України до ЄС: прогноз

Україна має райдужні перспективи щодо приєднання до Євросоюзу. Фото з відкритих джерел

Як пише видання, на запитання журналістки, скільки пройде часу – роки чи десятиліття, до того, як Україна стане членом Євросоюзу, Віра Йоурова заявила: "Я б сказала, що це скоріше роки".

Віце-президентка Єврокомісії повідомила, що ще до вступу до Євросоюзу Київ зможе налагодити цифрову взаємодію з ЄС, співробітництво у сфері енергетики і транспортної інфраструктури, а також отримати доступ до європейського ринку, щоправда з певними обмеженнями.

Віра Йоурова також розповіла, що наразі, якщо зважати на виконання процедур, найближчими до приєднання до ЄС є Чорногорія, Сербія, Північна Македонія та Албанія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україні для вступу до Європейського Союзу може знадобитися щонайменше 6 років. Стільки часу зайняв процес вступу Австрії, заявив посол ЄС в Австрії Мартін Зельмайєр. Дипломат зазначив, що процес вступу до ЄС має стабілізуючу функцію. Україна також має додаткову перспективу НАТО. Посол відкинув думку, що вступ України до ЄС може розтягнутися до десятиліття. На його думку, Україні знадобиться від 6 до 11 років для вступу.   

"Коментарі" також писали, чи можна вважати підсумки саміту ЄС перемогою України та чому чекати на швидкі результати не варто. Експерти для видання детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.novinky.cz/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хунта гарсия

30 грудня 2023, 20:24

аня мащенко яка считае себе масонкою и украинскою відьмою та іі родичи прокурори та нші напевно іі маги відьми та колдуни та ще хтось ---- охтирка-хухра та інші Джерело:


Новини