Головна Новини Світ ЄС У ЄС назвали мінімальний термін, який знадобиться Україні, щоб приєднатися до союзу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС назвали мінімальний термін, який знадобиться Україні, щоб приєднатися до союзу

У ЄС вважають, що Україні знадобиться від 6 до 11 років для вступу

27 грудня 2023, 09:42
Поділіться публікацією:

Україні для вступу до Європейського Союзу може знадобитися щонайменше 6 років. Стільки часу зайняв процес вступу Австрії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Kleine Zeitung" зробив посол ЄС в Австрії Мартін Зельмайєр.

У ЄС назвали мінімальний термін, який знадобиться Україні, щоб приєднатися до союзу

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що процес вступу до ЄС має стабілізуючу функцію. Україна також має додаткову перспективу НАТО.

"Процес вступу до ЄС має стабілізуючу функцію. Історія це показала. Португалія, Іспанія та Греція приєдналися до ЄС невдовзі після того, як позбулися диктатури. Звичайно, з Україною є додаткова безпекова перспектива з боку країн НАТО", — висловився Мартін Зельмайєр.

Посол відкинув думку, що вступ України до ЄС може розтягнутися до десятиліття. На його думку, Україні знадобиться від 6 до 11 років для вступу.                                                    

"Австрії знадобилося шість років, Іспанії — одинадцять. Україна може бути десь між ними", — відповів Зельмайєр на запитання щодо термінів приєднання України до Євросоюзу.

Посол додав, що завдяки Угоді про асоціацію Україна вже запровадила 70% законодавства ЄС. Але ще багато роботи, зокрема, незалежність судової системи та поліпшення ефективності управління.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС вигадав план допомоги Україні, який не потребує згоди Угорщини: скільки грошей отримає Київ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можна вважати підсумки саміту ЄС перемогою України: чому чекати на швидкі результати не варто. Експерти детально проаналізували ситуацію.                                        




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини