Головна Новини Світ ЄС У Кабміні відповіли, чи підуть на ультиматум Угорщини заради членства в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні відповіли, чи підуть на ультиматум Угорщини заради членства в ЄС

Ольга Стефанишина наголосила, Україна не робитиме винятків для угорської меншини, щоб відкрити шлях до ЄС

23 листопада 2023, 07:35 comments3226
Поділіться публікацією:

Україна веде індивідуальні переговори з країнами, чиї меншини живуть на її території, для виконання критерію Єврокомісії для відкриття переговорів про вступ до ЄС, але не робитимуть "особливих винятків" для жодної меншини. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "УП" зробила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

У Кабміні відповіли, чи підуть на ультиматум Угорщини заради членства в ЄС

Україна – Угорщина. Фото: з відкритих джерел

Віце-прем'єр зазначила, той факт, що Будапешт "найгучніше за всіх кричить" про угорську нацменшину в Україні, "взагалі не означає, що угорська меншість в Україні має якусь особливу проблематику".

"Ми в такому ж діалозі, наприклад, з румунською стороною. Румунська меншість – одна з найбільших меншин в Україні. Також Молдова визнала румунську національною мовою, тепер румунськомовне населення в Україні ще збільшиться. Але ми в діалозі і немає такого крику", – заявила Ольга Стефанишина.

Вона додала, що Україна змінить законодавство про нацменшини насамперед з огляду на питання з освітнім процесом. Етап переходу новий рівень законодавчого регулювання прогресивніший. Він створить і ясність на місцях, тобто педагоги на місцях – у Закарпатській, в інших областях України – матимуть велику ясність щодо організації навчального процесу

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан дав остаточну відповідь, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про членство України в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що стане головною проблемою на шляху до членства України в ЄС: чи варто побоюватися Угорщини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини