Головна Новини Світ ЄС У Латвії розповіли, на який крок має піти ЄС, якщо хоче перемоги України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії розповіли, на який крок має піти ЄС, якщо хоче перемоги України

Глава центробанку Латвії вважає, що ЄС доведеться конфіскувати активи РФ для перемоги України

22 березня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Країнам ЄС доведеться зрештою ухвалити вольове рішення та конфіскувати російські активи, якщо Євросоюз хоче, щоб Україна перемогла у запеклій війні з РФ. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю виданню "Politico" заявив голова центрального банку Латвії Мартінш Казакс.

У Латвії розповіли, на який крок має піти ЄС, якщо хоче перемоги України

Заморожені російські активи Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що Захід повинен перестати турбуватися про фінансові та юридичні наслідки вилучення доходів від заморожених активів Росії для озброєння України.

"Звичайно, кошти агресора мають бути використані. У геополітичному розумінні українцям потрібні гроші, і ми повинні їх надати — це в наших спільних інтересах", — зазначив Казакс.

Мартіньш Казакс пояснив, що питання полягає в тому, чи стягуєте ви податки зі своїх громадян, чи використовуєте активи агресора.

"Якщо війна буде довгою, кровопролитною та надзвичайно дорогою, в один момент вам доведеться зайти в активи", — наголосив голова центробанку Латвії.

Він додав, що підтримка українських військових зусиль не суперечить вузькій головній меті Європейського центробанку щодо підтримки цінової стабільності та впливу цін на енергоносії на інфляційний сплеск за останні два роки.                              

Читайте також на порталі "Коментарі" — саміт глав держав та урядів ЄС домовився, що Євросоюз продовжить роботу над планом використання доходів від заморожених активів російського центробанку для озброєння України.    

Також видання "Коментарі" повідомляло – три країни Євросоюзу проти купівлі боєприпасів Україні за рахунок заморожених активів РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини