Головна Новини Світ ЄС У Литві пацієнтці ввели п'ятикратну дозу COVID-вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві пацієнтці ввели п'ятикратну дозу COVID-вакцини

Після інциденту лікарі проконсультувалися з представниками Pfizer, вакциною якої прищепили пацієнтку

27 січня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

У Литві пацієнтці ввели п'ятикратну дозу COVID-вакцини

Вакцина. Фото: rbc.ua

У Литві лікарі помилково ввели під час вакцинації не стандартні дозу, а збільшену в п'ять разів. Про це повідомив директор медичного закладу Мантаса Чесну, передає портал 15min.lt.

Інцидент стався в одній з поліклінік міста Маріямполе. За словами директора медичного закладу, під час вакцинації трапилася помилка і забули розбавити флакон з п'ятьма дозами, які там знаходилися. Таким чином, людині ввели п'ятикратну дозу вакцини проти коронавірусної інфекції.

"Це людський фактор. З пацієнткою нічого поганого не сталося", — сказав Чесну.

За його словами, жінка, якій ввели препарат, відчуває себе добре, однак вона відчуває сильний біль в місці уколу. Після інциденту лікарі проконсультувалися з представниками Pfizer, вакциною якої прищепили пацієнтку.

Відзначається, що з-за помилки медиків у лікарні чотири людини не отримали щеплення. Розслідування інциденту триває.

Нагадаємо, американський мільярдер, засновник компанії "Microsoft" і один з найбільш багатих людей планети Білл Гейтс зробив гучну заяву. Він сказав, що світ може потрясти нова пандемія, яка буде гірше коронавірусної інфекції в 10 разів, про це Гейтс заявив в інтерв'ю виданню "Süddeutsche zeitung".

Мільярдер висловив думку, що ситуація з коронавірусів приводить в жах, але світ може потрясти страшніша пандемія, до якої ми будемо не готові. Бізнесмен висловив надію, що через два роки ситуація в світі покращиться, а країни обзаведуться необхідним кількість ліків, створять систему тестування, проведуть вакцинацію населення і приймуть всі необхідні для захисту епідеміологічні заходи.

Гейтс сказав, що коронавірус вже став частиною нашого повсякденного життя і порівняв його зі стихійними лихами і торнадо, проте держави повинні забезпечувати захист своїх громадян від подібного в майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини