Головна Новини Світ ЄС У Молдові назвали крайній термін вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові назвали крайній термін вступу до ЄС

Президентка Молдови Санду озвучила рік, до якого країна буде членом Європейського Союзу.

16 жовтня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що очікує вступ Молдови до ЄС до 2030 року. Крім того, лідерка Молдови наголосила, що сподівається приєднатись до Європейського Союзу раніше за цю дату. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

У Молдові назвали крайній термін вступу до ЄС

Президентка Молдови Майя Санду. Фото з відкритих джерел

Очікується, що Єврокомісія оприлюднить звіт у листопаді, де буде надана оцінка Молдові, а також Україні щодо програми виконання попередньо поставлених завдань. Згідно з джерелами у ЄС Молдова має отримати позитивні оцінки, а президентка Майя Санду очікує на швидкий вступ до Євросоюзу.

"Я сподіваюся, що Молдова буде готова раніше 2030 року, але це також крайній термін, який ми встановили для себе", — заявила Майя Санду та додала, що сподівається на спільний вступ Молдови і України до ЄС.

Президентка Молдови також відреагувала на ситуацію з невизнаною республікою Придністров’я, яка знаходиться на території Молдови. Санду вважає, що для вирішення придністровського конфлікту потрібно йти мирним шляхом. За її словами Молдова може стати членом ЄС двома кроками.

"Я вважаю, що ми повинні розглянути можливість інтеграції Молдови в ЄС у два етапи. Спочатку правий берег Дністра, потім лівий берег Дністра", — сказала Санду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідерка Молдови Майя Санду критикує російську агресію проти України та Молдови.

Також "Коментарі" писали, що Молдова повністю відмовилась від російського газу. За словами прем'єр-міністр Молдови Доріна Речана, тепер країна перестала залежати від російського ресурсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини