Головна Новини Світ Європа Президентка Молдови критично висловилась про Росію: до цієї країни немає поваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Молдови критично висловилась про Росію: до цієї країни немає поваги

Лідерка Молдови Майя Санду критикує російську агресію проти України та Молдови.

28 серпня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Молдови Майя Санду вважає, що Україні слід більше надавати допомоги, інакше Росія не зупиниться, захопить Україну, Молдову та почне агресивні дії проти інших країн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Президентка Молдови критично висловилась про Росію: до цієї країни немає поваги

Президентка Молдови Майя Санду. Фото з відкритих джерел

Президентка Молдови дала інтерв’ю кореспондентці CNN Крістіні Аманпур. Майя Санду розповіла про необхідність підтримувати Україну.

"Україна потребує більшої підтримки… і всі повинні розуміти, що якщо Україні не допомогти, то Росія не зупиниться ні на Україні, ні на Молдові", — сказала Санду та додала, що очікує на більше підтримки для України для закінчення "цієї божевільної війни".

Майя Санду також згадала, що російські військові формування вже три десятиліття перебувають на території Молдови, а саме невизнаного Придністров'я. Лідерка Молдови поясню, що Росія таким чином намагається впливати на її країну підриваючи демократичні засади та міжнародні права.

"Коли люди з Росії намагаються повалити демократично обраний уряд, це дуже чіткий знак того, що до цієї країни немає поваги", — прокоментувала Санду випровадження частини російських дипломатів з Молдови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Євроради Шарль Мішель розповів в якому році ЄС готовий прийняти нові країни до організації. Україна та Молдова у 2022 році отримала статус кандидата на членство в ЄС. Обидві країни очікують, що до кінця 2023 року їм вдасться отримати новий статус — "кандидата, який веде переговори".

Також "Коментарі" писали, що Гагаузія розглядає можливість проголосити незалежність від Молдови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини