Головна Новини Світ ЄС У Нідерландах запропонували покарання для Угорщини за лояльність до Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах запропонували покарання для Угорщини за лояльність до Кремля

Нідерланди пропонують виключити Угорщину з Шенгену через неконтрольований в'їзд росіян

сьогодні, 14:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Опозиційні партії Нідерландів, D66 і CDA, закликали до тимчасового виключення Угорщини з Шенгенської зони через неконтрольований в'їзд російських громадян. За словами депутатів, без належної перевірки росіяни можуть безперешкодно подорожувати Європою, що підвищує ризик шпигунства та диверсій.

У Нідерландах запропонували покарання для Угорщини за лояльність до Кремля

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Звертаючись до прем'єр-міністра Нідерландів Діка Схоофа, депутати D66 та CDA запропонували ініціювати процедуру призупинення членства Угорщини у Шенгенській зоні до моменту введення посиленого контролю на кордонах. Це рішення передбачає відновлення паспортного контролю на кордонах з Угорщиною, що ускладнить вільне пересування людей та товарів.

Депутат Ян Патернотте з D66 заявив, що дії Угорщини ставлять під загрозу безпеку Євросоюзу. Він наголосив, що спрощення в'їзду росіян може сприяти проникненню в ЄС російських шпигунів. На його думку, необхідно вжити термінових заходів, оскільки "час для розмов з Угорщиною закінчився".

"Поки Угорщина розстеляє червону доріжку для російських трудових іммігрантів, над якими немає ніякого контролю, такі заходи необхідні", — зазначив політик.

Запит на виключення Угорщини з Шенгену з'явився після візиту прем'єр-міністра Віктора Орбана до Москви, коли Будапешт спростив візові вимоги для росіян та білорусів. Це рішення викликало критику з боку країн ЄС. Європейська комісія запросила детальні пояснення щодо цього кроку, а група з 67 депутатів Європарламенту звернулася з вимогою вжити обмежувальних заходів проти Угорщини.

У серпні міністри закордонних справ країн Північної Європи і Балтії надіслали спільного листа комісару ЄС з питань внутрішніх справ, висловлюючи занепокоєння щодо пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі. Однак міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував таку реакцію з боку ЄС та заявив, що країни ЄС "продовжують кампанію брехні" проти Угорщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана розкритикували в Європарламенті. Згодом угорський лідер прокоментував ситуацію, яку назвав культурним шоком.

Також "Коментарі" писали, що Єврокомісія подала до суду на Угорщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини