Головна Новини Світ ЄС У Орбана назвали умову, яка зможе змінити відносини з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Орбана назвали умову, яка зможе змінити відносини з Україною

В Угорщині озвучили, що може поліпшити напруженні відносини між країнами.

23 березня 2023, 15:13 comments3353
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Офісу Віктора Орбана Гергей Гуйяш провів великий брифінг перед журналістами та відповів на кілька питань, зокрема і про відносини з Україною. Гуйяш заявив, що в Угорщині є лише одна умова, яка зупиняє країну від підтримки України до вступу в ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telex.

У Орбана назвали умову, яка зможе змінити відносини з Україною

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Гергей Гуйяш запевняє, що угорський уряд прагне змінити міжнародні відносини з Україною. На думку угорського політика для цього Україна має змінити свій закон про освіту. Гуйяш стверджує, що український закон нібито порушує європейські цінності та обмежує використання угорської мови на території Закарпаття.

Керівник Офісу прем’єр-міністра вважає, що як тільки Україна забезпечить угорців доступом до мови на заході України, тоді уряд Угорщини одразу підтримає Київ на шляху до інтеграції в Європейський Союз.

Після цього, угорському політику поставили наступне питання, яке стосувалось імпорту російського газу і коли Угорщина відмовиться від нього.

"Або ми отримаємо російський газ, або угорська економіка зупиниться", — коротко відповів Гергей Гуйяш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина озвучила чи готова арештувати Путіна на своїй території. Угорщина, як і ще понад 120 країн світу прийняла і ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, тому має можливість застосовувати його рішення у своїй країні.

Також "Коментарі" писали, що Сполучені Штати втрачають терпіння та посилають чіткий сигнал прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини