Головна Новини Світ ЄС У Орбана ухвалили остаточне рішення щодо переговорів про вступ України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Орбана ухвалили остаточне рішення щодо переговорів про вступ України до ЄС

Партія Орбана подала до парламенту резолюцію проти переговорів щодо вступу України до ЄС

6 грудня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Правляча партія Угорщини представила до парламенту резолюцію, яка закликає уряд не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У Орбана ухвалили остаточне рішення щодо переговорів про вступ України до ЄС

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Ці кроки відбуваються на тлі того, що прем’єр-міністр Віктор Орбан посилює тиск на Брюссель напередодні вирішального саміту Євросоюзу наступного тижня.

Його правляча партія "Фідес" заявила, що початок переговорів щодо вступу України має ґрунтуватися на консенсусі між державами-членами, а "умов для цього сьогодні немає".

У листопаді Єврокомісія оприлюднила звіт про прогрес України та інших країн на шляху до вступу до Європейського Союзу. У документі була рекомендація розпочати переговори щодо вступу України та Молдови. Для такого рішення потрібна згода всіх країн-членів ЄС. Питання обговорять на саміті лідерів країн, які входять до блоку, 14-15 грудня.

Проти початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу вже відкрито виступила Угорщина.

Така позиція офіційного Будапешта непокоїть лідерів ЄС. Саме тому президент Франції Еммануель Макрон запросив прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на переговори у Парижі. Причина для розмови – відверта розмова для пошуку компромісу щодо початку переговорів з Україною щодо її вступу до Євросоюзу. Зустріч має відбутися наприкінці цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Володимир Путін робить ставку на 2024 рік: чи готовий він до відкритої війни із Заходом.

Також видання "Коментарі" повідомляло — ще в одній країні ЄС заявили, що не уявляють Україну в блоці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бука

6 грудня 2023, 12:01

хе-хе

Ігор

6 грудня 2023, 11:56

Агробарижний, зернобарижний Троянський кінь всіх налякав. Зрозуміли з чим справу мають. Та й куди поспішати, треба разом з Путіним перечекати 2024 рік. Нашій владній верхівки ще чергову західну допомогу пиляти треба. На нові дорогі машини за 100000 доларів треба придбати гарні номери за 5000 $ потім все це по кілька разів відсвяткувати у розкішних ресторанах. Он у вихідні потік розкішних машин у кілька разів збільшується. Святкова золота лихоманка всього за кілька кілометрів від фронту і далі.


Новини