Головна Новини Світ ЄС Угорщина близька до кризи. Голова центрбанку країни критикує Орбана
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина близька до кризи. Голова центрбанку країни критикує Орбана

Керівник банку Угорщини критикує прем'єр-міністра Віктора Орбана та його уряд. Дьордь Матольчі вважає, що Угорщина є однією з найбільш вразливих країн світу.

6 грудня 2022, 13:20 comments2346
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина близька до кризи, стверджує голова Національного банку Угорщини Дьордь Матольчі. З різкою критикую на адресу уряду Віктора Орбана він виступив на засіданні парламентського комітету з економічних питань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на угорську інформаційну агенцію Napi.

Угорщина близька до кризи. Голова центрбанку країни критикує Орбана

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Матольчі представив комітету звіт центрального банку Угорщини за 2021 рік, фрагменти його заяв опублікували в соцмережах парламентарі, які брали участь у засіданні комітету.

Президент Національного банку Угорщини заяв, що Угорщина є "четвертою-п'ятою найбільш вразливою країною в світі" і "однією з останніх в Європейському Союзі за продуктивністю".

Дьордь Матольчі повідомив, що Угорщина наступного року зіткнеться з однією з найбільших інфляцій в ЄС. Водночас голова центробанку сказати, що інфляція не є наслідком санкцій чи війни, адже вона зростає з літа 2021 року через зростання цін на енергоносії.

"Угорщина має другий за величиною дефіцит в ЄС після Румунії, а наступного року інфляція буде найвищою серед країн-членів і становитиме близько 15-18%", — стверджує голова Національного банку Угорщини Дьордь Матольчі.

Матольчі критикував уряд Віктора Орбана, стверджуючи, що багато в чому економічні проблеми є результатом його рішень.

"Угорщина — єдина країна, яка використовує більше бензину та дизельного палива, ніж до енергетичної кризи", — заявив Матольчі.

Дьордь Матольчі вважає, що дії Віктора Орбана ведуть Угорщину до кризи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дивну заяву угорського політика, який виступає проти обмеження ціна на російську нафту і таким чином нібито захищає економіку країни.

Також "Коментарі" писали, що Єврокомісія ставить на місце Угорщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини