Головна Новини Світ ЄС Угорщина назвала пріоритети головування у Євросоюзі: чи є серед них Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина назвала пріоритети головування у Євросоюзі: чи є серед них Україна

Угорщина як голова Ради ЄС хоче "збалансувати" процеси розширення Євросоюзу, маючи на увазі сприяння інтеграційному процесу країн Західних Балкан

19 червня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:

Угорщина озвучила цілі свого головування у Європейському Союзі. Офіційний Будапешт не вважає Україну чи війну своїм пріоритетом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "DW".

Угорщина назвала пріоритети головування у Євросоюзі: чи є серед них Україна

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

Представник Угорщини в Євросоюзі Балінт Одор на брифінгу заявив, що Угорщина як голова Ради ЄС хоче "збалансувати" процеси розширення Євросоюзу, маючи на увазі сприяння інтеграційному процесу країн Західних Балкан.

За словами урядовця, Будапешт хоче протягом півроку провести саміт ЄС-Західні Балкани.

На питання про те, що очікувати щодо Росії та допомоги Україні, він зазначив, що Угорщина "уважно стежитиме за розвитком подій і включатиме до порядку денного всі необхідні аспекти за необхідності".

Загалом про підтримку України представник Угорщини в ЄС нічого не сказав. Але він назвав пріоритетами головування конкурентоспроможність Євросоюзу, економічні відносини з третіми країнами, полегшення адміністративного навантаження, оборонну політику, співпрацю у сфері закупівель озброєнь.

Слоганом головування Угорщина обрала "Повернемо Європі колишню велич" або "Зробимо Європу знову великою". Ці слогани подібні до слоганів передвиборчої кампанії екс-президента США Дональда Трампа. У 2016 році угорський прем'єр Віктор Орбан був єдиним лідером у ЄС, який висловився за підтримку Трампа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Орбану запропонували угоду щодо України: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – проти Орбана зіграють на випередження: які заходи щодо Угорщини зібралися вжити в ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини