Головна Новини Світ ЄС Українська делегація планує оскаржувати повноваження росіян в ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська делегація планує оскаржувати повноваження росіян в ПАРЄ

На зимовій сесії ПАРЄ представники української делегації хочуть обговорити питання повноважень Росії в Асамблеї

21 січня 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

На зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що проходитиме 24-28 січня 2022 року українська делегація буде оскаржувати повноваження російської делегації. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

Українська делегація планує оскаржувати повноваження росіян в ПАРЄ

Сесія ПАРЄ в Страсбурзі, фото з відкритих джерел

"Делегація України в ПАРЄ разом з колегами з інших країн планує оскаржувати повноваження російської делегації. В понеділок ми почнемо процедуру і скоріш за все у середу чи четвер буде голосування. В ПАРЄ немає бути російської делегації. І ми будемо цього добиватись", — написав політик.

Раніше Олексій Гончаренко повідомляв, що сесія відбуватиметься в двох режимах: онлайн та офлайн. Фізично на сесію прибуде керівництво Асамблеї Ради Європи, очільники комітетів, політичних груп, національних делегацій та доповідачі, які будуть виступати. За словами нардепа, до Страсбургу від України поїде він сам, Марія Мезенцева, Євгенія Кравчук, Сергій Соболєв. Також на сесію має прибути від України віце-президент ПАРЄ Олександр Мережко, втім підтвердження його участі поки що немає.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, хто увійшов в депутатську групу Держдуми по зв'язкам з Україною. В Росії сформували депутатські групи по зв'язкам із закордонними парламентами та визначилися з координаторами груп.

Раніше ми писали, що в порядку денному осінньої сесії заплановано виступи приблизно семи доповідачів. Делегації з різних країн говоритимуть про екологічні проблеми, зміни клімату та стихійні лиха, міграційні процеси в Європі та світі. Тоді російська делегація відмовилася від участі в сесії, бо Франція не визнавала сертифікати про вакцинацію "Супутником V".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини