Головна Новини Світ ЄС Ультиматум Угорщини щодо України: стало відомо про реакцію Євроради
commentss НОВИНИ Всі новини

Ультиматум Угорщини щодо України: стало відомо про реакцію Євроради

У понеділок президент Європейської ради Шарль Мішель вирушить до Угорщини для двосторонньої зустрічі із прем'єр-міністром Віктором Орбаном

24 листопада 2023, 12:35 comments4062
Поділіться публікацією:

Президент Європейської ради Шарль Мішель прибуде в понеділок із офіційним візитом до Будапешту для двосторонніх переговорів із прем'єр-міністром Віктором Орбаном на фоні нещодавніх ультимативних загроз угорському прем'єру заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в соцмережі Х зробив прес-секретар Мішеля Катерина Касіндже.

Ультиматум Угорщини щодо України: стало відомо про реакцію Євроради

Шарль Мішель та Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

"У понеділок президент Європейської ради Шарль Мішель вирушить до Угорщини для двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном у рамках підготовки до Європейської ради", — заявила речниця.

Варто зазначити, що візит відбудеться на фоні нещодавнього листа Орбана до Мішеля, в якому угорський прем'єр погрожував заблокувати всю допомогу Європейського Союзу для України, а також майбутній вступ країни до Євросоюзу, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.                                                              

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан дав остаточну відповідь, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про членство України в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – правляча партія Угорщини розмістила по всій країні білборди, спрямовані проти президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн. Про це пише "Reuters".

Раніше "Коментарі" писали – ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті за часів СРСР була кращою, ніж зараз за незалежної України. Таку заяву під час засідання Угорської постійної конференції (MÁÉRT) зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

26 листопада 2023, 21:17

Невже Євросоюз не може справитись з відвертим до нього ворогом? Чи вони чекають на рашистські ракети ? Шановне керівництво ЄС! Щоб вам сьогодні жилося спокійно, Українські Герої щодня гинуть від рашистської зброї! Якщо Україна не вистоїть це буде у вас! Коли ви це зрозумієте - вже буде пізно щось виправити!

Пенсіонер

25 листопада 2023, 21:08

На Закарпатті, особливо у Берегове, громадяни України мають по два два громадянства українське та угорське і по два паспорти. Орбан схоже забув що в Угорщині стояли російські військові, чи йому тоді жилося краще :((

Сенс

24 листопада 2023, 15:06

Прижмите ему яйца и поясните, что он в ЕС никто и попал туда случайно!


Новини