Головна Новини Світ ЄС Уріжуть чи додадуть: ЄС ще може переглянути обсяг 50-мільярдної допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Уріжуть чи додадуть: ЄС ще може переглянути обсяг 50-мільярдної допомоги Україні

ЄС ще може переглянути обсяг 50-мільярдної допомоги Україні у бік збільшення

14 лютого 2024, 16:20 comments1205
Поділіться публікацією:
Європейський Союз може переглянути у бік збільшення обсягу допомоги Україні на 50 млрд. євро, передбачений на чотири роки. Як повідомляє портал "Коментарі", таке припущення в інтерв'ю "Європейській правді" озвучив Постійний представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

"Я думаю, що Україна отримає більше, ніж 50 мільярдів. Тому що посередині – тобто через два роки – (передбачена) можливість перегляду цього інструменту. І я думаю, що він буде переглядатися в бік збільшення", – зазначив посол.

Всеволод Ченцов зазначив, ситуація в Україні непроста і її потреби набагато більші за ту суму, яку спочатку заклали лідери ЄС, вона має бути "на два порядки більша".

Ченцов додав, що в цьому контексті важливо, яким чином наповнюватимуться грантова та кредитна частини допомоги і чи будуть використані заморожені російські активи.

"Чи влаштує нас, що ми встановлюємо цю стелю 50 мільярдів? Напевно ні. Тому що російські активи – це набагато більше ніж 50 мільярдів. І навіть якщо ми говоримо про доходи, ну за чотири роки, як вони порахували, то це 17 мільярдів", – зазначив дипломат.

За його словами, Київ розраховує, що все ж таки країни-члени не тільки за рахунок доходів від російських активів наповнюватимуть грантову частину.

Читайте також на порталі "Коментарі" — без чого Україна не отримає допомоги від США: що може спровокувати розкол серед республіканців. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи Україна отримає довгоочікувану допомогу США: NYT розповіло, чому прогноз песимістичний.

Уріжуть чи додадуть: ЄС ще може переглянути обсяг 50-мільярдної допомоги Україні

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини