Головна Новини Світ ЄС Урсула фон дер Ляйєн збирається в Україну з добрими новинами
commentss НОВИНИ Всі новини

Урсула фон дер Ляйєн збирається в Україну з добрими новинами

За інформацією ЗМІ, президент Єврокомісії може приїхати до України на початку листопада

25 жовтня 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, швидше за все, приїде в Україну, що може свідчити, що оцінка прогресу Києва в "кандидатських" реформах буде позитивною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив редактор "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, який висвітлює європейську тематику.

Урсула фон дер Ляйєн збирається в Україну з добрими новинами

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

Джозв'як повідомив, що точної дати майбутнього візиту Урсули фон дер Ляйєн до столиці України поки що немає, але це мають бути перші числа листопада.

"Вона б не планувала таку поїздку настільки близько до дати публікації доповідей Єврокомісії з розширення, якби не мала добрих новин", – висловився Рікард Джозв'як.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Чехії озвучили оптимістичний прогноз щодо старту переговорів про членство України в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Європейській Раді вважають, що Євросоюз має бути готовим до прийняття нових членів до 2030 року. При цьому конкретно про Україну, як про нового члена ЄС поки не йдеться.

Раніше "Коментарі" писали – в Україні, за словами президента Володимира Зеленського, відбувся "євросоюзівський" день, а саме – виїзне засідання Ради із закордонних справ ЄС (вперше за межами Євросоюзу). Раніше цю подію історичною назвав Верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель, який обіцяв підтримку нашій країні, незважаючи на те, чи надає її США. За словами Зеленського, на зустрічі йшлося про повноправне приєднання України до ЄС, про санкції та спроби Росії їх обійти, про важливість убезпечити Чорне море, про зерновий експорт та продовольчу стабільність у світі. Що можна сказати за підсумками цієї зустрічі, яку проігнорувала Польща, як раніше і Форум оборонних індустрій у вихідні у Києві? Що відбувається із європейською підтримкою України останнім часом? Як покращити ситуацію ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини