Головна Новини Світ ЄС Услід за поляками угорські фермери теж оголосили про протест на кордоні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Услід за поляками угорські фермери теж оголосили про протест на кордоні з Україною

Угорські фермери протестуватимуть проти пропозиції Європейської комісії продовжити призупинення ввізних мит і квот на український експорт ще на рік, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 18:21
Поділіться публікацією:

Угорські фермери невдоволені пропозицією Єврокомісії продовжити призупинення ввізних мит і квот на український експорт ще на рік. Як повідомили в Асоціації угорських фермерських груп та кооперативів (MAGOSZ) заплановано проведення протесту на кордоні з Україною.

Услід за поляками угорські фермери теж оголосили про протест на кордоні з Україною

Угорські фермери підтримають поляків

"Згідно із заходами, представленим днями Єврокомісією, необмежений, повністю вільний імпорт українських продуктів харчування буде продовжено ще на 1 рік… Угорські фермери діятимуть проти цього всіма доступними засобами, найрішучіше"
, – йдеться у заяві асоціації.

Там вважають, що ГМО продукти неконтрольованої якості, оброблені забороненими хімікатами, можуть становити загрозу не лише для споживачів, а й для сільського господарства ЄС.

В Асоціації фермерів повідомили, що на знак протесту проти рішення Єврокомісії вони організують демонстрацію фермерів у Захоні 9 лютого об 11:00.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", у польському фермерському союзі "Солідарність" повідомили, що вже прийнято рішення оголосити загальний страйк фермерів по всій країні, який розпочнеться з блокади всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, а також блокади доріг і автомагістралей в окремих воєводствах 9 лютого 2024 року о 10.00. Наразі немає інформації, як довго триватиме блокада пунктів пропуску. Що стосується блокади доріг в деяких воєводствах, то вони триватимуть місяць — з 9 лютого по 10 березня.

Серед причин відновлення блокади польські фермери відзначають "пасивність" польського уряду та відсутність рішень від Брюсселю.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що між Україною та Польщею триває справжня торгівельна війна, яка різко погіршила міждержавні стосунки і завдала чимало збитків економікам обох країн. Восени 2023 року польські фермери заблокувати кордон з Україною. Саме тому торгівля з Україною стала ризикованою для європейських компаній; українські експортери, які всупереч усьому продовжували працювати і сплачувати податки до бюджету, щоб Україна могла продовжувати боротьбу з російським агресором.

Також "Коментарі" писали, що допротестів поляків приєдналася Угорщина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://magosz.hu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини