Головна Новини Світ ЄС В Європарламенті заговорили про введення санкцій проти Китаю: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європарламенті заговорили про введення санкцій проти Китаю: яка причина

У Європарламенті вважають, що це найкращий спосіб зберегти стабільність та мир у регіоні

22 квітня 2023, 20:40
Поділіться публікацією:

Якщо Китай таки прийме рішення напасти на Тайвань, то країни  ЄС мають стати на бік демократії та запровадити санкції проти Китаю. Таку думку висловив голова фракції "Європейської народної партії" Манфред Вебер.

В Європарламенті заговорили про введення санкцій проти Китаю: яка причина

Манфред Вебер (фото з відкритих джерел)

"ЄС має бути готовий запровадити широкомасштабні санкції у разі нападу Китаю на Тайвань, завчасно та переконливо заявивши про це", — йдеться у повідомленні.

 За його словами, це найкращий спосіб, щоб зберегти стабільність та мир у регіоні.

"Такі лідери, як китайські та російські, розуміють лише мову сили. Нам також потрібна зона вільної торгівлі для демократій", — додав Вебер.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань. Глава МЗС Китаю Цінь Ган під час виступу на міжнародному форумі з модернізації у Шанхаї заявив, що Тайвань історично є невід'ємною частиною Китаю. За словами глави МЗС Китаю, "сепаратистські сили незалежності Тайваню" та "кілька країн, які прагнуть скористатися ситуацією", намагаються змінити статус-кво, скасувати принцип "одного Китаю" та досягти його "мирного поділу". Варто зазначити, що збройні сили Китаю планують провести не менше п'яти навчань у різних районах, зокрема, у Південно-Китайському морі, на тлі зростання напруженості навколо Тайваню. 

Також "Коментарі" писали про те, що Тайвань представив нові безпілотники. На досвіді війни в Україні та постійних загроз з боку Китаю, Тайвань представив свої власні безпілотники, які можливо буде використати в умовах значної кількісної переваги противника, в так званій асиметричній війні. Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Китай посилив свій тиск на Тайвань. Періодично входить в повітряний простір на своїх літаках і відкрито заявляє, що острів є частиною Китаю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини