Головна Новини Світ ЄС В одній з європейських країн приберуть із лікарень невакцинованих працівників
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з європейських країн приберуть із лікарень невакцинованих працівників

В Греції заборонять виходити на роботу невакцинованим медикам

1 вересня 2021, 13:21
Поділіться публікацією:

В одній з європейських країн приберуть із лікарень невакцинованих працівників

Заборона працювати невакцинованим, фото з відкритих джерел

У Греції з 2 вересня буде відсторонено від роботи персонал медичних установ, який досі не зробив щеплення проти коронавірусу. Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я та соціальної солідарності Греції.

Згідно з постановою, яка почне діяти від завтра, працювати в медичних установах зможуть лише ті, хто вакцинувався від COVID або вже перехворів на нього впродовж останніх шести місяців. Це правило стосується не лише лікарів, а й немедичного персоналу медичних установ.

МОЗ Греції зважилося на такі дії попри загрозу втратити близько 10 тис. медичних працівників. Проте у міністерстві висловили впевненість у тому, що нестачу кадрів пацієнти на собі не відчують.   

Тиждень тому всією Грецією прокотилася хвиля протестів проти примусової вакцинації медичних працівників від коронавірусної хвороби.

Зазначимо, що від коронавірусу в Греції вакцинувалися майже 90% лікарів і близько 80% медсестер, а у невакцинованого персоналу, який не хоче залишитися без роботи, ще є шанс зробити щеплення сьогодні.

Нагадаємо, що після щеплення від COVID вакциною AstraZeneca помер відомий грецький стиліст Насос Катріс. Медики, які забирали тіло стиліста до моргу, зробили припущення, що смерть чоловіка могла наступити в результаті побічних ефектів від препарату.  

Раніше "Коментарі"повідомляли, що в Греції звели 40-кілометрову стіну  на кордоні із Туреччиною, аби запобігти нелегальній міграції громадян із країн Близького Сходу. Міністр захисту громадян Греції Міхаліс Крісохоїдіс заявив, що Греція здатна стримати неконтрольований рух мігрантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.moh.gov.gr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини